Testimonials
BlogImg Blog
Hrvatski English
Slide
Novosti
Umjetnička udruga "Konavle Art" - Organizator festivala "Glazba i Riječ"

"Glazba i Riječ" Konavle 2013
je iza nas.
 

Zahvaljujemo svim umjetnicima na sudjelovanju i umjetničkom doživljaju te suradnicima, sponzorima i medijskim pokroviteljima na pomoći u organizaciji ovogodišnjeg Festivala.

Posebna zahvala našoj publici čije zadovoljstvo je nama najveća nagrada i poticaj za nastavak. Vidimo se, družimo, zabavljamo i uživamo i sljedeće godine na   8. festivalu Glazba i riječ od 15. do 30. lipnja 2014.

Građanima i mještanima Konavala svih naraštaja i dobnih skupina te njihovim gostima i ove godine donosimo koncerte, predstave i izložbe na sam kućni prag. Želimo im pružiti priliku da prisustvuju umjetničkom doživljaju u prostoru u kojem se osjećaju poput domaćina (župna crkva, mjesni dom kulture, seoski trg...).
 
Sve izvedbe u okviru Festivala održati će se na lokacijama diljem Konavala. Izbor lokacija održavanja priredbi u sklopu Festivala, također odražava spomenutu viziju organizatora: prodrijeti u svaki dio Konavala. Tako su priredbe održane u brojnim konavoskim selima: Močići, Čilipi, Gruda, Mrcine, Ljuta, Pločice, Pridvorje, Molunat, Radovčići, u centru Konavala, Cavtatu, kao i na krajnjoj točki Lijepe naše, ponti Oštro. Ljepota konavoskog krajolika zajedno s vrhunskim umjetničkim izvedbama daje ambijentu i atmosferi Festivala jedinstveni pečat.

Od početka održavanja 2007. godine program Festivala se proširuje novim sadržajima i brojem izvedbi. Početci su bili skromni, nudeći samo izvedbe klasične glazbe, da bi ove godine, osim brojnih dramskih predstava, ponudio etno glazbu, umjetničku pop glazbu, filmske projekcije, izložbu i dr.

Festival Glazba i riječ prošle je godine održan šestu godinu za redom. O njegovoj uspješnosti svjedoči veliki broj posjetitelja (uvijek se traži mjesto više) te brojne pozitivne kritike. Ovo je jedini Festival koji uključuje scensku umjetnost na području Konavala, a ta činjenica i nije iznenađujuća.
 
Iako je najveća zasluga ovog Festivala pružanje konavoskoj publici i dragim gostima užitak vrhunske umjetnosti, on je istodobno ambasador Konavala. Brojni umjetnici koji su sudjelovali na Festivalu ostali su oduševljeni konavoskom prirodom, ljepotom i ljudima. Također, kao i do sada, cilj je organizatora omogućiti slobodan ulaz posjetiteljima na sve izvedbe, a ujedno i zadovoljiti visoke standarde organizacije i umjetničkog užitka.


Prijava na Konavle blog
Korisničko ime
Lozinka
Newsletter